Cercar en aquest blog

diumenge, 2 de juny del 2013

L'ou com balla


L'ou com balla és una tradició que té lloc a diverses poblacions de Catalunya el dia del Corpus Christi, originada, sembla, a la Catedral de Barcelona.[1]

Hi ha constància que al segle XVI ja es feia a la font del claustre de la Catedral de Barcelona, on se n'encarregaven els escolans. L'ou, un cop buit i amb un punt de cera per tapar el forat pel qual s'ha buidat l'ou, es col·loca sobre el raig d'aigua d'un brollador d'una font, de manera que giravolti sense caure. A més, la font habitualment es guarneix amb flors i fruites del temps, com les cireres amb les quals es cobreix la tassa de la font, o la ginesta i els clavells.
A partir del de la catedral, també es va fer al veí pati de la Casa de l'Ardiaca, i, a partir dels anys vuitanta del segle XX, en altres patis del centre de la ciutat de Barcelona. A banda, altres ciutats i viles van començar a fer-ho o han continuat amb una tradició antiga.


Nosaltres  i els nets  ,varen  visitar-los i quedaren bocabadats.
Preneu nota per l'any que ve

    1 comentari:

    1. A mi me encanta ir a verlos. El año pasado fuí también con mis nietos, pero me acerqué a la Iglesia de la Concepció en la calle Aragó hay menos personas que otros lugares.

      ResponElimina