Cercar en aquest blog

dimecres, 12 de juny del 2013

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau


L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és un conjunt modernista situat a Barcelona i que fou projectat
per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Va ser construït entre 1902 i 1930 en dues fases: la primera
duta a terme per ell mateix entre 1902 y 1913, consta de tretze edificis
Façana de l´Hospital
modernistes, la segona realitzada pel seu filll Pere Domènech i Roura a partir de 1920, compta d'uns altres sis edificis d'un modernisme moderat, així com d'altres construccions posteriors. Tot i no haver-se desenvolupat íntegrament tot el projecte original la seva notorietat ha estat reconeguda amb diversos premis i amb el nomenament com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1997.
 
Con su edificio principal y sus numerosos pabellones, el Hospital de San Pablo es, junto con el Instituto Pere Mata de Reus también del mismo arquitecto, uno de los mayores conjuntos de la arquitectura modernista catalana. A pesar de que no se logró construir todo el proyecto original, la notoriedad del mismo fue reconocida con diversos premios y el nombramiento como Patrimonio de la Humanidad por la Unesco en el año 1997. También es Bien de interés cultural.

======

1 comentari:

  1. Ës una joia que té barcelona però en aquest moment torontolla l'administració de la FUNDACIÓ,a més és com casa meva xq des del 1991 em porten el serviei de neurocirugia.Jo he estat en tota la part vella i des fa poc a la nova.Ës precios.m'encanta com a Hospital.

    ResponElimina